VI HJÄLPER TILL

Vattenkraften

Hur ser den egentligen ut?

 

 

En sida bara för att visa hur svensk vattenkraft ser ut idag.

Det är dags att vi ser till att även vattenkraften följer dagens miljölagstiftning.

Vi gör skillnad, vill du också hjälpa till?

 

Älvräddarnas Samorganisation

 

Älvräddarnas Samorganisation

Älvräddarna kämpar för att befintlig vattenkraft ska miljöanpassas med fiskvägar, fingaller, omlöp, ålyngelledare, minimitappning osv.

Stopp för all ny utbyggnad av vattenkraft. Utrivning av onödig vattenkraft. T.ex. den som producerar väldigt lite el men förstör viktiga vattendrag. Strömmande vattendrag kan (om den restaureras och befrias från vattenkraft) bli en viktig grundplåt för glesbygdens försörjning. Detta i form av hållbar sportfisketurism, ekoturism, forspaddling, forsränning osv.

 

 

 

 

Gunnar Westrin i sin rätta miljö.

 

 

Gunnar Westrin - Författare, Flugfiskare, Livsvirtuos och Älvräddare

 

"-Idag livnär jag mig på författarskapet. Arbetsuppgifterna är många och intressanta, där några ingredienser är författarskapet med mina böcker, fackartiklar till fisketidningarna, föreläsningar runt Skandinavien, krönikeverksamhet i dagstidningar, undervisning i fiskebiologi, ekologi och fotografering. Därtill är jag intresserad av det svenska sportfiskets framtida strukturer och försöker att vara påläst gällande den eviga kampen om de fria älvarnas oantastbarhet."

FiskeJournalen, Förkortar tiden mellan huggen!

 

Fiskejournalen, med Martin Falklind i spetsen, arbetar flitigt i vattenfrågor.

Tidningen är lite av en institution bland sportfiskare i landet och de väcker ofta debatt i viktiga frågor som rör allt som har med vatten, ekologi och biologisk mångfald att göra. På webben har de under rubriken; ENGAGERA DIG, mängder av reportage och artiklar kring ämnen som har med detta att göra. I papperstidningen håller de ständig koll på vad som sker.

 

Skall man välja EN tidning så tipsar vi på vattenkraften.se denna.

 

 

 

 

SportFiskarna

 

Sportfiskets och fiskens intresseorganisation

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund är en demokratiskt uppbyggd ideell organisation. Vårt främsta mål är att det ska finnas ett bra fiske i friska och rena vatten med friska fiskbestånd.

 

Sportfiskarnas budskap är tydligt: NEJ TILL NY VATTENKRAFT

Vi säger däremot JA TILL LEVANDE VATTENDRAG med friska fiskbestånd och en naturlig biologisk mångfald.

Har du bilder på resultatet av vattenkraft och vill visa dem här, undrar du över något eller om det rentav utav misstag blivit så att du har en bild med som du inte vill ha publicerad här?

Skicka ett meddelande till: info@vattenkraften.se

 

Vill du veta mer eller kanske vara med och försöka göra skillnad:

http://www.alvraddarna.se